Kentaizat™ Blog
hUrm,, The Day Of An Exception In Lyfe,,

Mar
30

Mar
13

Feb
03

Jan
13


Dec
16

penulis blog sudah berpindah rumah ke http://www.aweglemor.com/blog

blog ini tidak akan di delete kerana ia menyimpan pelbagai kenangan manis dan duka hak milik sejati penulis blog.

semoga perjuangan penulis blog ini akan lebih gemilang dirumah sendiri,

*cukup sudah menumpang orang.

terus update blogroll anda sekarang juga!

;D

selamat tinggal kentaizat.wordpress.com, selamat tinggal spm, selamat tinggal ma’ahad muhammadi lelaki.. ;D

p/s: terima kasih untuk empat belas ribu visits di rumah tumpangan saya ini. ;D

Dec
12

meet me halfway, right at the boarderline
that’s where i’m gonna wait, for you
i’ll be lookin out, night n’day

sepatah dari lirik lagu Meet Me Halfway dendangan ahli kumpulan pop terkenal dunia, Black Eye Peas.

apa kaitan diantara lirik lagu ini dengan kisah hidup aku?

aku sememangnya sedang menanti saat saat gemilang untuk aku buat pertama kalinya menjejak keluar dari dewan peperiksaan dengan title pelajar lepasan sekolah. oh aku pasti dan pasti yang amat, saat itu merupakan saat yang paling aku tunggu sekarang.

saat itu pasti, aku yakin, biiznillah, aku mampu kecapi saat itu, cuma empat hari lagi,

oh ya, entah dari mana datang semangat hendak menulis ini, tetapi aku terkekang dek masa, selepas ini perlu pergi ke rumah nenek untuk rutin harian, bermesyuarat tingkap bersama saudara saudara yang disayangi sekalian, sekejap lagi berhenti la kot,

cuma nak update bahawa, aku dah register website baru aku, aweglemor.com, tetapi baru dapat unpaid invoice baru, mungkin esok atau lusa aku pergi bank in duit, mungkin sebelum hari jadi aku, site tersebut akan berjalan dengan lancar, aku tak tahu, tetapi mungkin banyak yang aku curahkan disite tersebut, bertindak sebagai blog harian/portfolio fotografi/dan lain lain, mungkin aku akan lebih appreciate blogging disana dengan theme yang kaw kaw punya, hehe..

lagipun terdapat numerous disability dengan site free wordpress ini, agak sakit hati dengan theme yang tidak best, kehadiran javascript css dan htmll difilter sesuka hati beliau, tak best la, tetapi aku takkan lupa kenangan aku sepanjang blogging di wordpress, dengan hampir 14 ribu hits, tak mungkin aku berlalu tanpa kenangan terindah dan drama terburuk sepanjang perjalanan bermusafir disini.

oh ya, sedikit update harian;

handphone aku retak dibahagian skrin sebab aku tumbuk skrin tu, handphone ni agak sengal sebab taknak on, off dengan sendiri dan banyak lagi alasan kenapa aku mendera fizikal handphone ini,nak beli handphone lain tapi cuba merisik dengan abah tapi nampak gaya nya kekal dengan handphone ini aje lah kut buat sementara waktu.

takde handphone pun kalau dapat lens macro aku sanggup wey!

dengan ini saya ingin ucapkan selamat menghadapi hari tanpa persekolahan kepada semua bekas bekas pelajar di malaysia ini, ;D

Dec
03

okay, my tumblrarity is so going down,

oh wait, i’m not blogging on tumblr, i’m on wordpress.

HAHAHA, that’s the shit of having such many social networking account.

okay, what am i thinking of updating this stuff even on the exam mode,

just FIVE more subjects, FIVE MORE,

*smk student only have 1 left, but yeah, kita tengok siapa yang banyak a. hahaha

and for the past, i think i’ve nailed it well for certain subjects, and the latter, insyaALLAH, i’m hoping for the best in all of those subjects.

because someone said to me,

La Tahzan, Innalahama’aka. ;D

thank you so much for catching me up when i am so down.


anyways,, i will start building my own website when i achieve my freedom later, i will co operate with rajaotai because he’s pretty much will designing my website.
it’s revolve around me, i will have a photography portfolio, website, blog, pretty much on the same site,
and do expect a lot of PICTURESQUE blog in that!!
for this time, i will take things slow first, and see how things cleared up later.

Nov
16

my heart thumps against my chest, but i can’t calm it down. every breath i take brings a fresh tear sliding down my cheek, i keep choking on tears and air and the thought of you, the thought of you drowns me the most. the way you smile and the way your words fall out of your mouth, your expressions and your movements, everything about you i adore so much. i adore it more than i adore myself, more than i have ever adored myself, more than i adore anything. your skin and your bones and your breathing is more important to me than anything. i want nothing more than your soft breath against my neck, i want to hold you in my arms and whisper that it’s ok, it’s ok, it’s ok. i want you to know how i feel for you, how i love you (i say love but it’s not strong enough, love is too misused to say to you) your soul matches mine and we click, so simply, we click. i want our fingers to intertwine and i want your smile to meet mine. i want to feel your lips on mine and your toungue playing with mine, we’re connected but i want every connection, i want you in me, part of me, with me. i want you to hear my thoughts and i want to hear yours. i am you, i am yours. you are me, you are mine. the same yet different, our souls dance and touch and are beautiful but we are not; we are ugly, burning flesh and breakable bones but i need you anyways, i need your soul for mine to survive.

Nov
13

Fahablii taubatan waghfir dzunuubi ,

fa innaka ghafirun dzambil, ‘adzimmi

saya bilang mungkin sudah tiba masanya saya untuk menenangkan hati, merelakan jiwa saya untuk memaafkan semua orang yang pernah menyakiti hati saya, yang pernah permainkan perasaan saya, yang tidak tahu belas kasihan mengkejami saya, menzalimi saya, yang pernah membuat hati saya sakit yang tak terkira, yang mendera fizikal saya secara tidak sengaja mahupun sebaliknya.

dengan ini juga, saya ingin menyusun sepuluh jari, ingin meminta maaf kepada semua makhluk Allah diluar sana, andaikata saya pernah menyakiti kamu semua dalam segala macam keadaan samada secara fizikal, secara mental dan secara rohani. andai ada dendam yang tidak terbalas, saya pohon ampun agar dimaafkan kesalahan saya itu. saya cukup sedar betapa banyak dosa saya dengan kalian di luar sana, oleh itu, saya pohon sekali lagi, tolong maafkan kesalahan saya kerana saya seorang manusia, dan manusia itu berasal dari perkataan arab yang bermaksud النسيان yang bermaksud lupa atau ‘forgetful’.

saya pernah lupa tentang keadaan saya yang penuh bermaksiat, pernah lupa dengan tuhan saya dek lalai dengan dunia, saya pernah lupa tentang akidah saya sebagai seorang pelajar aliran agama yang sepatutnya memegang panji islam sekemas kemas mungkin.

saya lupa bahawa wujudnya benteng kesabaran seseorang manusia yang lain, andaikata pernah saya langkau benteng itu, maafkan saya.

tuhanku, aku tidak layak, untuk syurgamu,

tetapi aku tidak pula sanggup menempuh seksa neraka mu,

saya ingin memohon agar dipermudahkan kepada kami calon calon Sijil Pelajaran Malaysia 2009, doakan kejayaan kami kerana doa itu sesungguhnya senjata seorang mukmin.

halalkan segala makan minum saya, segala ilmu yang diajar oleh kalian, segala galanya..

selamat menempuh cabaran tergetir 2009 buat semua sahabat sahabat mujahidin, selamat menjawab peperiksaan SPM 2009.

sekian, wabillahitaufik walhidayah,

bittaufik wannajah, semoga berjaya.

wassalam.

Oct
30

lapan belas hari. subjek yang insyaAllah boleh skor;

1.Bahasa Melayu

2.English 1119

3.Matematik Moden

4.English For Science & Technology.

5.Tassawur Islam

6.Biology.

7.Chemistry.

8.Sejarah.

 

itu menjadikan 5 subjek yang aku perlu berusaha tahap nak mati.

9. Bahasa Arab Tinggi ; mungkin aku skor kertas 1 sahaja. kertas 2 atas nasib.

10.Additional Mathematics; kertas 1 dan sesetengah tajuk dalam kertas 2.

11 & 12. PQS dan PSI; masih lagi blurr.

13.Physics; aku masih down dengan result trial aku. tidak adil betul.

 

apa apa pun, insyaAllah aku akan cuba sedaya upaya untuk menggapai mimpi yang aku impikan selama bertahun tahun sebelum ini,

kepada pembaca blog yang melintas disini, tolong doakan kejayaan milik tuan blog ini, tolong aku untuk menjadi seorang mujahidin.

tolong aku untuk berkhidmat untuk bangsa negara dan agama pada masa akan datang.

tolong aku kotakan janji pada ibu bapa ku, pada guru guru ku, pada ahli keluarga ku, pada DIA.

tolong aku boleh?

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.